perjantai 20. maaliskuuta 2015

Crossfit On Ramp: No mites se meni

On Ramp on nyt ohi! Millaiset fiilikset jäi ja mitä tehtiin? Voiko kehitystä tulla jo viiden viikon aikana?

Paikkakunnasta vaihdellen treenit on On Ramp:lla joko kolme kertaa viikkoon tai kaksi kertaa viikkoon. Meillä oli kahdesti, joten kurssi kesti viisi viikkoa. Kurssin ensimmäisellä kertaa käytiin vähän läpi mitä crossfit ylipäätään on, ja sitten opeteltiin kyykkytekniikkaa ja tehtiin se jokakertainen 5-10 minuutin loppurutistus. Kirjoittelinkin ensimmäisestä kerrasta täällä.

Kurssi eteni asteittain, helpoimmista tekniikoista vaikeimpiin liikkeisiin. Osa vaikeista liikkeistä harjoiteltiin moneen kertaan, ja kerrat vaihtelivat keskenään suuresti. Saattoi olla yhden liikkeen tekniikkaa (saattaa kuulostaa tylsältä, mutta ei ollut) tai sitten monta liikettä ja kunnon hikikerta. Jokaisen kerran lopuksi sitten se loppurutistus, joka oli joko tietty määrä liikkeitä aikaa vasten, tai tietyssä ajassa mahdollisimman paljon liikkeitä. Variaatioita oli monia, eikä näitäkään ollut koskaan samanlaisia, ei edes ajallisesti tai tasan edeltävillä ideoilla.

Pitkin kurssia oppi tuntemaan treenikavereita, ja alettiin naureskella hassuille virheille sun muuta mukavaa. Tunnelma oli hyvin lämmin koko kurssin, ja valmentajat osaavia. Kurssilla oli paljon treenejä, jotka tehtiin parin kanssa. Tämänkin myötä oppi tuntemaan kurssilaisia paremmin ja olemaan rennommin kurssilla.

Mun kurssi meni vähän kyseenalaisesti, johtuen siitä omituisesta heikosta olosta, joka kestikin melkein koko kurssin - sain peräti kaksi viimeistä viikkoa olla ilman sitä! Ne viimeiset viikot menivätkin sitten hyvin. :)

Viimeisellä kertaa kävimme saman loppurutistuksen läpi, mitä ensimmäisellä kertaa. Jokaisella tulokset olivat parantuneet huimasti, minuuteilla. Loppurutistus näytti tältä:

15-12-9-12-15

ring row
punnerrus
kyykky kehonpainolla

Eli ensin tehdään kaikkia kolmea 15, sitten suoraan perään 12, 9, 12, ja 15. Ei taukoja koko aikana, mahdollisimman nopeasti aikaa vasten.

Ensimmäisen kerran aikani oli 10:53. Syytän tästä osittain nyrjähdyksen aiheuttamaa kunnon romahdusta, ja osittain heikotusta. Mutta se aikani oli sillä hetkellä, en olisi luultavasti ilman heikotusta saanut parempaa.

Viimeisellä kertaa aikani oli 7:10 !  Hurja kehitys! Ei olla todellakaan sahattu ring row:ta, punnerrusta ja kyykkyjä jokaisella kerralla, mutta silti kehitys on näin uskomaton! Kaksi kertaa viikossa treeniä, liikkeitä jatkuvasti vaihdellen. Huomasin varsinkin punnerruksia tehdessä selkeän eron. Viimeksi minulla loppui voimat jo puolessa välissä, nyt vasta viimeisissä heitti tekniikka kunnolla - vaikka tietysti tahti hidastuikin loppuvaihetta kohti. Toistot eivät menneet missään vaiheessa niin huonoiksi, kuin ensimmäisellä kertaa. Hurjaa.

Kurssista jäi todella hyvä kuva, ja ylipäätään crossfitista tuon kehityksen ansiota. Ei sitä turhaan kehuta. Suosittelen kaikille, ketä monipuolinen liikunta kiinnostaa. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti