tiistai 17. marraskuuta 2015

Epäonnisten sattumusten sarja

Ette varmaan ikinä arvaa mitä mulle tapahtui perjantaina.

Mulla nyrjähti kyynärvarsi! Yllätyittekö. :D

Tää mun epätoivoinen ja epäonninen projekti kasvattaa kunto sopivaksi Pelastusopiston testeihin ei nyt ota oikein tuulta alleen. Ja tää tilannehan on jatkunut viimeiset pari-kolme vuotta.

Mutta niin, perjantaina olin salilla. Erehdyin kokeilemaan L-istuntaa dipissä (alla). Se oli raskas liike, joten kokeilin huvikseni josko jaksaisin 10 sekunttia. Siinä 8 sekuntin paikkeilla mun ranne nytkähti, vaikka olin koko liikkeen keskittynyt niiden suorina pitämiseen. Sen nytkähdyksen seurauksena se sitten venähti.


Loppuillan se oli kipeä, ja esim. paitojen päälle laittaminen oli vaikeeta. Seuraavana päivänä kipu oli poissa, joten ajattelin ettei se ollut mitään vakavampaa. Sunnuntaina kuitenkin yritin tiskata ja maanantaina taas piti moppailla töissä pitkin päivää.. Kävinkin sitten alta puolivälissä työpäivää eli yhdeksän aikaan aamulla työterveyshoitajalla, jossa mun ranteeseen laitettiin kinesioteipit. Työt tuntuu kuitenkin vaan pahentaneen asiaa, sillä nyt se kipuilee pienemmistäkin asioista. Jopa venyttelystä, kun joutuu vähääkään taittamaan rannetta.

Joten, olen siis taas treenitauolla. Luultavasti koko viikon. Mua harmitti eilen aika paljon, sillä jouduin jättämään väliin paljon odottamani vapaapalokunnan korkeallatyöskentelyharjoitukset. Olisin halunnut päästä testaamaan missä mun rajat nykyään menee ja miten kykenen korkealla olemaan. Toissamaanantaina pääsin edes vähän kokeilemaan asiaa, kun kiipesin 8 metrin korkeuteen perinteisiä (tai no, palokunnan pidennettävä versio) tikkaita pitkin.

Rupesin miettimään, että mites mulla on tää treenihistoria mennytkään? Tässäpä joitain ajanjaksoja:

2013 loka-marraskuu, aloitan kuntosalikäynnin.
2014 tammikuu, ylikunto. Helmi-toukokuu 3 kk treenitaukoa, keväällä tosin juoksentelua 3 kertaa viikkoon. Kesällä 2 kertaa viikkoon salilla muun ohella.
2014 joulukuu. 4 viikkoa taukoa ahmimishäiriön aiheuttaman energianpuutteen vuoksi.
2014 joulukuu, nilkan nyrjähdys. Totaalilepoa helmikuun alkuun 1,5 kk.
2015 heinäkuu, epäonnisia sattumuksia taisi olla parisen viikkoa? Jotain nilkan ongelmia.
2015 elokuu, nilkkaa taisin taas joka paikkaan kolautella.
2015 syys-lokakuu, 7 viikon treenitauko erinäisten sattumusten takia taas. :D Olette kai lukeneet.
2015 marraskuu, ranteen nyrjähdys x viikkoa?

..Eli mun treenaaminen on ollut aika pätkittäistä. Tuosta puuttuu muuten juoksu- ja uintitreenitauot vielä :D Mutta huomasin myös, että olen tänä vuonna saanut treenata lähes puoli vuotta ilman taukoja! Sen toiveen toivoisin täyttyvän myös ensi vuoden tammi-kesäkuusta, joohan?

Nyt kun olen treenauttanut siskoani, olen jälleen ryhtynyt pohtimaan samaa vanhaa asiaa: Miksi mun voimatasot ovat niin heikot verrattuna kaikkiin muihin? Mun sisko on ensimmäistä kertaa elämässään aloittelemassa salia, ja tekee jo nyt käsiä isommilla painoilla, ja on kauttaaltaan vähintään yhtä voimakas kuin minä. Miten tämä voi mennä näin? Ei kai se nilkan nyrjähdys nyt niin paljoa voi vaikuttaa? Ja se juoksukin! Olen edelleen ihan törkeän hidas juoksija, aloittelijat ovat edellä reippaasti. Edellä, vaikka minä olen se, joka yrittää Pelastusopistoon kasvattaa kuntoa.

Muistan, kun kaksi vuotta sitten hommaa aloitellessani tein 5-7 kg painoilla vipunostoja. Nyt teen samanpituisia sarjoja 2-3 kilon painoilla. Minne se voima katosi? Ja minne mun juoksunopeus? Mistä tää oikein johtuu? Se alkaa olla turhauttavaa, kun kaikki muut menevät jatkuvasti edellä. On jokseenkin masentavaa katsoa sitä vierestä.

Mutta ei se auta kun jatkaa salilla kulkemista, ja toivoa, että edes joskus mäkin olen yhtä vahva. Se kyykkääminen 50 kilolla (tanko+30 kg) on mulle vain kaukainen haave, kun monet tavan tallaajat tekevät sitä parin viikon treenaamisen jälkeen. Kyllähän ne muuta liikuntaa ovat harrastaneet salia ennen, mutta niin olen minäkin.

Näillä tunnelmilla. Eteenpäin, sanoi mummo lumessa. En mä muuten edisty, ellen jatka treenaamista.


P.S. Mua häiritsee ihan pirusti tuo ensimmäisten rivien rivitys keskelle, mutta bloggerissa on joku bugi, eikä se anna mun korjata asiaa ja rivittää vasemmalle? Muut ei varmaan kyllä edes huomannut sitä ennen tätä.. Koittakaa kestää, minäkin koitan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti