sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Liian alhaisilla kaloreilla - taas

Näin sunnuntaiaamun kunniaksi rupesin huvikseen laskemaan kalorinsaantini näin dieetin aikaan. Olen arvioinut, että se olisi noin 1900 kaloria.

..Onnistuin taas yliarvioimaan kalorinsaantini. Kävi siis sama juttu kuin viime vuonna! Kalorinsaanti alkaa olla kulutukseen verrattuna melkein hälyttävän alhaalla. Kulutukseni työ- ja treenipäivänä on noin 2800 kaloria, työ-lepopäivänä luultavimmin 2400-2500 kaloria. Näinä päivinä olen ollut tuhat kaloria miinuksella. Eli siis ihan helvetisti liikaa. Sopiva määrä tällaiselle normaalipainoiselle kiinteytyjälle olisi -500 kaloria, tuollainen määrä saa vain elimistön hidastamaan toimintojaan ja menemään säästöliekille. Ei hyvä!

En kuitenkaan tee asialle mitään. Siksi, että keskiviikkona loppuu työt. Sen jälkeen kulutus laskee sen 800 kaloria, kun en olekaan vähintään kuutta tuntia liikkeessä ja jalkojen päällä - tilalle tosin tulee juoksulenkkejä. Silloin tuo kalorivaje on siis ihan sopiva, enkä tämän tulevan kolmen päivän takia viitsi nostaa. Tästä vaan taisi löytyä syy, miksi sentit eivät ole lähteneet: Liian alhainen energiamäärä. On minulta tällä viikolla lähtenyt puoli senttiä, mutta se onkin sitten kahden-kolmen viikon tulos.

Pidän kuitenkin tänään toisen tankkauspäivän. Näin pidän aineenvaihdunnan käynnissä, ettei se ala hidastaa toimintaansa liian alhaisten kalorien takia. Jos ensi viikon lopuilla tilanne on kuitenkin sama, nostan kaloreita vähän ylöspäin. Enää en aio tehdä sitä samaa virhettä, minkä tein viime syksynä: Pitkään aivan liian alhaiset kalorit ja sen aiheuttama ahmimishäiriö.

Treenien puolesta kuuluu hyvää. Alan saada voimatasoja takaisin. Ihme kyllä alhaiset kalorit eivät ole vaikuttaneet treeneihin merkittävästi. Olen saanut hyvän tuntuman jokaisella treenikerralla, ja lihakset ovat olleet sopivan kipeät seuraavina päivinä. Määrittele itse sopivan kipeä :D Sain jopa perjantaina hyvän tuntuman, vaikka silloin koko treeni meni tuhannen päreiksi, kun sarjaväleiksi tuli varmaan 5 minuuttia ja neuvoin siskolleni jatkuvasti liikkeitä.

Siskosta puheen ollen - saan vähän harjoitusta neuvomiseen ja ohjeistamiseen ensi viikolla, kun hän on vihdoin päättänyt aloittaa kuntosaliharjoittelun. Olen siis hänen seuranaan salilla ensi viikolla, neuvon ja katson oikeat tekniikat. Oma treeni saattaa olla tämän takia hakusessa niinä päivinä, mutta ei se ole niin vakavaa. Kunhan saan sen tuntuman ja saan edes jotenkuten tehtyä treenin - sen jälkeisellä viikolla sitten taas lujempaa treeneissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti