lauantai 16. tammikuuta 2016

Voimatasojen heikkoutta ja ruokailujen opettelua

Tää syöminen on edelleenkin melkoista opettelemista, mutta nyt rentoa sellaista. Olen kuitenkin oppinut perusidean; syödä rennosti, kaloreista välittämättä - niinkuin suurin osa ihmisistä tekee? Ei se kuitenkaan niin helppoa ole, että yhtäkkiä olisi lamppu syttynyt päässäni ja kaikki olisi ollut selvää. :D

Pieniä, yksinkertaisia asioita, jotka ovat helpottuneet, on paljon. Hyvänä esimerkkinä se, etten jaa enää riisikattilallista neljään osaan, vaan otan päivän mukaan sen verran mitä huvittaa, ja millainen nälkä on. Välipalaksi syön milloin mitäkin, en jotain tiettyä. Aterioiden koko ja laatu saattaa vaihdella päivän mukaan, vaikka suunnilleen pysyvät samana. Kaloreita en ole laskenut, mutta olen huomannut saavani niitä luultavasti liian vähän. Vaikka syön melko paljon, niin tahtoo silti tulla herkkuhimo. Ainoana ohjenuorana olenkin yrittänyt (perusterveellisten ruokien lisäksi) pitää sen, että syön tarpeeksi. Eli ruokaa vaan napaan, auttaa kummasti voimatasojen kanssa salillakin!

Totesin eilen, että suklaa ei enää tee minulle oireita! ..Kunnes illalla söin Pandan tummaa suklaata levyn, ja rupesi vatsaan koskemaan. :D Mutta tein tärkeän havainnon, nimittäin tuo vatsakipu on tullut aina tuosta kyseisestä suklaasta! Tämä auttaa asiaa huomattavasti, varsinkin kun tässä kuussa olen alkanut uudestaan pitämään suklaan mausta. Kahviakin vatsa sietää paremmin, vaikken sitä jatkuvasti uskalla - enkä edes haluaisi - juodakaan.

Salilla voimatasot ovat olleet heikot. Johtuu huonoista ja katkonaisista yöunista, ja siitä liian vähäisestä energiatankkauksesta ennen salia. Olen mennyt salille yleensä silloin, kun olen syönyt vasta (ison ja hiilihydraattipitoisen) aamupalan ja ehkä jotain nopeaa hiilihydraattia treenibuusteriksi. Silti voimatasot ovat olleet heikot. Muuten salilla käyminen on ollut todella paljon rennompaa kuin ennen. Suunnittelen vasta kyseisenä päivänä, mitä teen salilla. Minulla on tietty kaava olemassa, jota käytän. Eli toisinsanoen, 2 pääliikettä, 1 avustava ja ehkä vielä vatsoja. Tämä toimii. Ja voimanostotyyliin teen. Hyvä esimerkki päivästä voisi olla:

1. penkkipunnerrus 5x5
2. takakyykky 5x5
3. pystypunnerrus 5x5
4. lankku 2 x max.

Paljon siis menee 5x5-sarjoja, hyväksi kun on ne todettu. Muuta suunnitelmaa salille ei ole, kuin että tulee jokainen lihasryhmä vähintään kerran viikkoon tuohon systeemiin treenattua. Saatan vaihtaa liikejärjestystä tai kokonaan liikettä seuraavalle päivälle, jos on treenattavat lihakset vielä kipeänä edellisestä treenistä. Ja tuolla tavalla ei käy niin, että kaikki voimat menevät vaikka aina siihen penkkiin, kun joinakin kertoina teen kyykyn ensin.

Voimatasot ovat laskeneet omituisesti näiden mun viime vuoden pitkien salitaukojen jälkeen! Selästä ja jalkojen takaosastosta ei ole lähtenyt juuri yhtään voimaa, mutta rinnasta ja etureisistä on kadonnut kunnolla. Käsistä myös, mutta olkapäistä oikeastaan ei. Ihan toispuoleisesti ovat voimat kadonneet. :D Mutta äkkiä ne toivon mukaan takaisin tulevat, kunhan vaan käyn salilla aktiivisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti