perjantai 30. lokakuuta 2015

Vihdoin, salille!

Olen vihdoin parantunut kunnolla viisaudenhampaanpoistosta, joten pääsen jälleen liikkumaan ja salille <3 Tätä on odotettu.

Hammas (tai no, kohta jossa hammas oli) lakkasi kipuilemasta kunnolla vasta keskiviikkona. Tarkoituksenani oli, että pääsisin jo maanantaina salille, jolloin saisin tehtyä heti alkuun täyden viikon ilman muunneltuja treenejä, jotta koko keholle tulisi jotain rasitetta. En kuitenkaan päässyt, mutta torstaina pääsin reenille! 

Tähän väliin voisin kertoa, että muutin ohjelmaa ja rajusti. Olen yrittänyt viimeiset pari vuotta iskostaa päähäni, että kestävyyttä ja voimaa ei voi kasvattaa yhtä aikaa loputtomiin, toinen kärsii (tai tulee ylikunto). Olen suunnitellut ohjelmani tämän mukaan, mutta jossain vaiheessa se aina unohtuu, ja lisään aerobisen määrää. Huoh. Nyt ajattelin tehdä asiaan muutoksen, ja jakaa harjoitteluni voima- ja kestävyyskausiin. Kestävyyskautena käyn enemmän lenkillä, ja "vain" kolmesti viikossa salilla. Vähempään en vain kykene! Voimakautena käyn 5 kertaa (enempään en kykene :D) viikossa salilla, ja aerobista vain 1-2 kertaa ylläpitävästi.

Koska maksimivoimaa ei ole järkevää kasvattaa laihduttamisen kanssa yhtä aikaa, tein siis itselleni sekaisin kestävyyttä ja laihdutusta tukevan ohjelman, jota olisi tarkoitus ainakin tämä kuu, ellei joulukuukin vääntää. Ajattelin käydä 4 kertaa viikossa salilla, päälle ainakin kaksi kertaa viikkoon juoksu, kerran uinti - nyt kun uimaan vihdoin (!) pääsen viisaudenhampaan poistettua! Talvella hiihto.

..Josta voisin poiketa vielä lisää aiheesta, nimittäin hiihto, voi hiihto! Pohdin jo nyt pää sauhuten, että miten teen tammikuusta maaliskuuhun? Silloin pitäisi olla voimakausi, mutta silloin en voisi käydä hiihtämässä niin usein. Harkitsen vakavasti ylipitkää kestävyyskautta, vaikka oikeasti tarvitsisin ylipitkän voimakauden.

Niin, se torstain treeni. Ei kulkenut yhtään! En käsitä. Kyseessä oli uuden ohjelmani mukainen selkä-takareisi-pakara-päivä, mutta en saanut tuntumaa yhtään. En siis yhtään. Jouduin pudottamaan ylätaljassa painoja 3x10 sarjassa 30 kiloon, enkä silti meinannut jaksaa, ja tuntuma aivan eri paikassa kuin pitäisi olla. Ennen tätä kahden kuukauden treenitaukoa käytin 55 kiloa. Takareidet olivat sentään jokseenkin kipeät tänään, toisin kuin selkä.. Jouduin myös vaihtamaan puolet liikkeistä ja laittamaan liikejärjestyksen uusiksi, eilinen treeni ei toiminut ollenkaan. Nuo eivät toki olleet ainoat ongelmat, nimittäin ikijumit pohkeeni dominoivat polvenkoukistuslaitteessa. Jouduin lopettamaan kesken. Tämä on yksi syy liikkeiden vaihtoon.

Tämän päivän treeni meni aivan erilailla! Jokaisessa liikkeessä todella hyvä tuntuma eikä vain melkein, vaan juuri oikeat sarjapainot. Kyseessä oli olkapää-ojentaja+syvät vatsat. Treenin jälkeen myös muistin, miten ihana tunne on, kun on aivan loppu ja kaikkensa antanut. Samanlaista tunnetta ja hikeä pintaan ei voimatreenillä saa, ainakaan sillä mun 5x5 sarjaa tyylillä.

Treeneihin liittyy myös vahvasti se, että sain siivoojan töitä pariksi viikoksi. Aloitin keskiviikkona, ja jouduin (onneksi) laittamaan unirytmin ihan ylösalaisin. Yhdeksältä nukkumaan, viideltä ylös ja kuudeksi töihin! Mutta tuo on juuri sopiva työaika minulle, sillä jää koko päivä aikaa tehdä mitä haluaa, kun pääsee kahdelta töistä. :) Olen ruvennut miettimään, että miten ihmeessä ennen karsastin siivoojan hommia? Olisihan se kiireisenä stressaavaa, mutta tuo työhän on aivan loistavaa. Saa tehdä työt itsekseen ja olla kokoajan liikkeessä. Olen aina sanonut, etten kestäisi toimistotyötä, jossa vain istutaan aloillaan. Siivooja on juuri sellaista työtä, jonka haluaisin, paitsi että tässä ei olla ulkona.

Ja niin mites se liittyi treeneihin? Siten, että 8 tuntia (miinus tauot) lähes kokoajan jalkeillaan ja liikkeessä rasittaa jalkoja aika paljon. En ole käynyt tällä viikolla siksi lenkillä ollenkaan, että jalat saavat tottua rasitukseen. Ensi viikolla voisin yrittääkin käydä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti