lauantai 6. kesäkuuta 2015

Kuopion reissu ja makutestejä

Mun viikko alkui reissulla Kuopioon. Lähdin kaverin mukaan pääsykokeisiin, ja oli antoisa reissu. Treenasin normaalisti ja söin normaalisti, lukuunottamatta yhtä marianne-karkkia, karjalanpiirakkaa ja maistiaista kiinalaisesta ruoasta. Olin tehnyt kahdelle päivälle kaikki ruoat eväiksi. Sunnuntaihan siinä menikin. 

Kuopiossa näin kavereita, sukulaistani ja kävin treenaamassakin kaverin kanssa. :) Vaihtelua. Oli todella mukava päästä näkemään kuopiokavereita pitkästä aikaa, en ollut varmaan ketään heistä nähnyt vuoteen! Sitä se työttömyys teettää, rahattomuutta mennä katsomaan. Nyt sain matkat ilmaiseksi. Mutta pääasia, että nyt pääsin näkemään. Antoisa reissu oli.

Ja Kuopiostahan jäi käteen muutakin! Koska sinne asti pääsin, isoon kaupunkiin, oli pakko lähtiessä käydä Prismassa ostamassa tuotemaistiaisia! Ostin toki sieltä myös proteiinijauheita, kun minulle sopivia (muita kuin heraa) ei täältä saa. Mutta tässäpä näitä:

Anamma: kasvispalat pakkasesta.
Olen todella pettynyt näihin Anamman kasvipaloihin. Kyseessä on pakkasesta saatavilla olevia soijapaloja, jotka on maustettu. Olihan ne ihan hyviä, mutta no joo. Ihan turhaan maksoin tästä. Maistuivat nimittäin samalta, kuin kuivatut soijapalat itse paistettuna ja maustettuna. Maksoin siis lähes 4 euroa kahden hengen annoksesta, kun olisin voinut maksaa kuivattuna yli 10 annoksesta saman hinnan. Ei siis lähde uudestaan matkaan.


Pouttu Tofu-kasvisnakit, Alpron kookoksella miedosti maistettu jogurtti, Plantf raparperi-soijajogurtti, Tofutti Creamy Smooth Cheddar-"sulatejuusto" 
Näistähän kaikkia muita olin ennenkin syönyt, paitsi raparperijogurttia. Siitä siis ensin. Taivas! Ihan mielettömän hyvää. Ei yhtään samanlainen niin (sivu)maultaan kuin koostumukseltaan, kuin Alpron tai Rainbow:n jogurtit. Rakastuin, ja lähtee uudestaan matkaan.

Kookosjogurtti on myös mulle taivas. Kun ensimmäistä kertaa ostin, meni kokonainen purkki kerralla. :D Rakastan kookosta, joten tää oli unelmien täyttymys. Meinasin tällä kertaa käyttää smoothieen, antaa varmasti mukavan vivahteen.


"Hodarit" gluteenittoman vegaanin tyyliin - gluteenittomia sämpylöitä, tofunakkeja ja soijasulatejuustoa. Toiseen erään illalla tuli myös ketsuppia, ja se erä tehtiin grillissä. Mmm.
Ensimmäistä kertaa Poutun tofunakkeja syödessä olin aika pettynyt. Jauhomainen ja kummallisen sitruunaisen makuinen. Mutta en silloin tajunnut lämmittää! Ostin näitä kaupasta paremman puutteessa, kun kaikki haluamani erikoistofut olivat loppu. Onneksi ostin! Lämpimänä juuri sopivan nakkimaisia, eivät liian. Hyvää siis. Maku ei häiritse lämpimänä. Nuo hodarit hävisivät hetkessä.

Soijajuustoista en alkuun tykännyt yhtään, mutta mitä kauemmin oikean juuston syönnistä alkoi olla aikaa, sitä parempia näistä tuli. Soijasulatejuusto on parasta, peruskauppojen soijajuustoista siis. En ole muita koskaan maistanut.

Mulla oli kunnon herkkuperjantai. Söin silloin nuo hodarit, maistoin raparperijogurttia ja käytiin vielä serkun synttäreillä, jossa jatkoin parilla gluteenittomalla muffinsilla ja paketilla Piruett-keksejä, eli gluteenittomilla Ballerina-kekseillä. No, vatsa ei ihan arvostanut. Illalla sokeriöverin takia meinasin taas sammua pystyyn, niinkuin viikko sitten. Yöllä taas heräsin hirveään vatsakipuun, ja eikun särkylääkettä etsimään ja kääntämään kämppä ympäri. Käytän särkylääkkeitä harvemmin kuin kahden kuukauden välein, siksi ne olivat nytkin hukassa. Onneksi se kipu loppui lääkkeen saatuani, ja pääsin takaisin unille. Mutta tuli ainakin selväksi, etten enää ikinä poikkea näin paljoa ruokavaliostani saman päivän aikana. Vain pienesti tästä lähtien siis.

Mainittakoon loppuun vielä tämän viikon treeneistä. 5/5, niinkuin viime viikollakin. Energiaa on loputtomiin, ei tunnu yhtään siltä, että vielä tarvitsisi lepoviikkoa pitää. Olihan tämä jo neljäs treeniviikko putkeen, jolloin normaalisti pidän lepoviikon. Nyt kuitenkin mennään, kun rauta on kuuma. Sitten kun väsvättää tai rauta tuntuu raskaalta. on levon paikka.

Juoksu on myös sujunut aivan totaalisen hyvin. Olen tehnyt tällä viikolla pari juoksulenkkiä, joilla molemmilla olen juossut 3-5 minuuttia, välissä kävellyt 2 minuuttia. Toinen oli 40 minuutin lenkki, toinen tunnin. Juoksen alle kävelyvauhtia tarkoituksella, ja syke pysyttelee sykemittarin mukaan 130-140 välillä, eli peruskestävyysalueella, niinkuin on tarkoituskin. Sykemittarini on vähän hassu, ensimmäisen vartin se mittaa pikemminkin  askeltiheyttä, mutta alkaa yleensä pitemmän päälle toimia. :D Edistyminen on kuitenkin silminnähtävää näinkin lyhyessä ajassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti